XV Mostra Oberta de Poesia a Alcanar

La Mostra Oberta de Poesia a Alcanar és una trobada poètica que acull diverses tendències poètiques al voltant del Dia Mundial de la Poesia

diumenge, 22 de març del 2015

La VI Mostra després de la VI Mostra

Estan publicant-se comentaris, fotos, a diverses Xarxes socials, al Facebook, als blocs,... Posaré aquí alguns dels enllaços i us suggerixo que, qui vulga, els penge en forma de comentari.

Moltes gràcies a tothom!

Jesús M. Tibau (al Facebook):
La Mostra Oberta de Poesia d’Alcanar arriba a la 6a edició, i crec que la podem considerar d’exitosa i, per aquest motiu, vull exclamar tres bravos!
Bravo pel Tomàs Camacho, ànima, cor i cervell de la Mostra. Tomàs ens acull a Alcanar amb un somriure plaent, que reconforta, amb els efectes d’una càlida abraçada. Gràcies al seu tarannà, tot discorre amb facilitat, llisca suau i agradable, i es respira un aire de serenor i amistat.
Bravo per l’Ajuntament d’Alcanar, sense l’aposta del qual la Mostra no seria possible. Gràcies per no buscar el rendiment ràpid i segur, el resultat fàcil, i confiar en la cultura com a forma de difusió i enriquiment d’un poble.
I, per què no?, bravo per tots i totes que hi participem, gent senzilla, veterans uns, novells altres, tots com a iguals, que arribem d’arreu sense buscar cap premi, sense avarícia ni càlculs, alegrement, pel plaer de compartir, sumar i emocionar-nos.

J. M. Gràcia Zapater (A Lo Finestro):

VI Mostra Oberta de Poesia d’Alcanar

Alcanar 0101
El dissabte 21 de març tingué lloc la jornada de la VI Mostra Oberta de Poesia d’Alcanar, gràcies a la iniciativa i molt de treball del poeta i professor Tomàs Camacho. Més de 40 poetes han participat aquest any en la mostra, i molts d’ells assistiren a la jornada i llegiren els seus poemes. Al llibre, editat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alcanar, es recullen totes les participacions.
Camí, millor dit, autopista de tornada a casa en venien flaixos accelerats del que havia passat hores abans. Tot d’una en arribar a casa, mans al teclat de l’ordinador i maldant recordar els flaixos, només em va sortir aquesta mena de columna de versos que com sóc jo l’administrador i productor del blog, goso publicar-los tot seguit, amb unes quantes fotografies. A més com són per als amics…:
Hi plovia al matí,
hi plovia més tard,
al Montsià plovia,
hi plovia a Alcanar.
El cel que plovia
la terra goluda,
hi plovia versos,
hi plovia un mar
i poemes muts,
sentiments i música,
records i vivències,
històries petites
que sempre són grans.
Morien paraules,
vivien somriures.
Dos ulls s’escapaven
i els desmais amb llàgrimes
jugaven als daus.
I a un racó del temps
el riu i la terra
feien déus de fang.
Cantaven versos als angles
de bisectrius matusseres,
integrant líriques àrees
d’infinitud i metàfores.
S’ocultà un poeta
entre el seus poemes
i dels fulls del llibre
plenituds buidaven.
A la platja, el mar
tèrbol, cridaner.
I al sol de la Lluna
i amb vi de Falset
ho vèiem tot clar.
I va ploure més
i va ploure tant…!
Potser encara plou
pels taronges
obscuritat
i temps
i vers
ibers
per
la
mo
le
t
a
.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAFede Cortes:
Com cada any, comencem la primavera amb la Mostra de Poesia d'Alcanar.
Aquesta vegada amb molta participació de poesia visual, cal·ligrames, combinacions de lletres i imatge...
El nostre padrí, amb la intenció d'aportar alguna cosa que estigués a l'altura i no semblar un antic, se'n va haver d'anar a buscar als calaixos més fondos del despatx.
Total, que el que va trobar era tan vell que estava en castellà, perquè en aquell temps encara no dominava la llengua materna.

Si voleu veure aquesta relíquia que d'aquí a uns anys segur que tindrà una cotització astronòmica podeu clicar aquí

Per a fer-ho més atractiu als coleccionistes d'art posem també, més avall, el vídeo de la seva actuació.

No es feu il·lusions però, els hereus universals som nosaltres.

Johnson&Johnson,
detectius hereus del poeta


video

VI Mostra Oberta de Poesia d’Alcanar
D´OBJECTIU ALCANAR   
Tingué lloc la jornada de la VI Mostra Oberta de Poesia d’Alcanar, gràcies a la iniciativa i molt de treball del poeta i professor Tomàs Camacho. Més de 40 poetes han participat aquest any en la mostra, i molts d’ells assistiren a la jornada i llegiren els seus poemes
 
Objectiu Alcanar​ VI Mostra Oberta de Poesia d’Alcanar
Més informacions a www.alcanar.org  www.alcanar.net

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici